HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca, İmralı Adası'nda hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme yapılabilmesi için TBMM, Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve AdalET Bakanlığı'na 2 bin mektup gönderildi.

HDP Milletvekili Feleknas Uca, mektup gönderme eylemi öncesi Yenişehir ilçesinde bulunan PTT Ofis Şubesi'nin önünde açıklama yapmak istedi.

Bu sırada polis memurlarından biri, HDP'li Uca’ya "Bugün şehidimiz var. Açıklama yaptığınızda alkış ve zılgıt atmanızı istemiyoruz" dedi. 

Uca ile açıklama öncesi görüşen polis, Uca'ya önce neler yapacaklarını sordu.

HDP'li Uca, Öcalan ile görüşmenin sağlanması için TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı'na mektup göndereceklerini ve konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Bunun üzerine polis memuru, bugün sabah saatlerinde 1 polisin çatışmada hayatını kaybettiğini ifade ederek, yapacakları açıklamada alkış ve zılgıt istemediklerini söyledi.

HDP'li Uca da polise, açıklama sırasında alkış ve zılgıt olmayacağını, aynı hassasiyeti kendilerinin de taşıdığını söyledi.

Polisle yaptığı görüşmenin ardından Kürtçe açıklama yapan HDP'li Uca, Öcalan ile bir an önce görüşmenin sağlanması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından HDP'li Uca ile beraberindekiler, hazırladıkları mektupları TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı'na iletmek üzere PTT yetkilisine teslim etti.

(Kaynak: Hürriyet)