Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne atanan eşinin göreve başlaması için yanında giden, kutlama yemeğinden dönüp evinin kapısından gireceği sırada sırtından 7 kurşunla vurularak öldürülen Engin Yıldırım, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Olay günü sakallarını "çene sakal" modelinde kesen oğlunu, polise benzediğini belirterek uyardığını söyleyen baba İsmet Yıldırım, "Oğlum da beni dışarıda dolaştığım sırada dikkatli olmam için uyarmıştı" dedi.

PKK’DEN SES YOK

Yüksekova’daki bu cinayette şüphelerin odaklandığı PKK’den ise şu ana kadar hiçbir açıklama yapılmadı. PKK geçtiğimiz günlerde Siirt’te 4 sivil kadının katledildiği eylem nedeniyle özür dilemek zorunda kalmıştı. “Devrimci Halk Savaşı” iddiasıyla başlatılan süreçte Ankara’da da 3 sivil yurttaş hayatını kaybetmişti.

Batman’da hamile bir kadın ve çocuklarının katledildiği saldırının sorumlusu ise henüz netleşmedi. Polis ve PKK, bu katliamdan birbirlerini sorumlu tutuyor.

Yüksekova’da 7 kurşunla sırtından vurularak öldürülen Engin Yıldırım cinayeti ise İzmir’de Cemevi’nden kaldırılırken, yakınları ve demokratik kitle örgütlerinden katılımcılar acıya boğuldu. 4 aylık kızı Deniz ise yetim kaldı.

EŞİ İÇİN GELMİŞTİ

Tüpraş'a bağlı akaryakıt ünitesinde işletme teknisyeni olarak görev yapan 31 yaşındaki Engin Yıldırım, Yüksekova’ya rehber öğretmen olarak atanan eşi 27 yaşındaki Sevcan Yıldırım'ın göreve başlaması için yanında gidip birlikte ev tuttu. Yüksekova'dan ayrılacağı için verilen yemeğe giden Engin Yıldırım, eşi ve bir yakını ile yürüdüğü sırada, arkadan uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu sırtına isabet eden 7 kurşunla hayatını kaybetti, henüz 4 aylık olan kızı Deniz yetim kaldı.

“OĞLUM, POLİS DEĞİLİZ, ASKER DEĞİLİZ, BİZE NE YAPACAKLAR

Cenazesi çarşamba günü havayoluyla İzmir'e getirilen Engin Yıldırım'a Buca Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Acılı baba İsmet Yıldırım, tören öncesinde Yüksekova'da kaldıkları kısa sürede yaşadıklarını anlattı. Olay günü uzayan sakallarını "çene sakal" modelinde kesen oğlu Engin'i sivil polislere benzediği için uyardığını söyleyen İsmet Yıldırım, "Oğlum böyle sivil polislere benzedin. Burada özel harekatçılar böyle kesermiş, sen dikkatlerini çekmeyesin, seni öyle zannetmesinler diyerek uyardım. Olay günü de bebek çok ağladığı için onlara telefon edip çağırdım, ama bize acı haberi geldi" dedi.

Oğlunun da kendisini dışarıda dolaşırken ve insanlarla konuşurken dikkatli olması yönünde uyardığını da dile getiren İsmet Yıldız, "Beni hareketlerime ve insanlarla konuştuğum konulara dikkat etmem konusunda uyarmıştı. Ben de ‘Oğlum, polis değiliz, asker değiliz. Normal bir insanım, onları da seviyoruz, bize ne yapacaklar, niçin zarar versinler’ dedim. Ama yavrumu katlederek elimden aldılar" diye konuştu.

GÖZYAŞIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Engin Yıldırım'la son kez vedalaşıp gözyaşı döken aileyi, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Mehmet Ali Susam, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Başkanı Mustafa Östaşkın, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel yalnız bırakmadı. Engin Yıldırım'ın cenazesi, çok sayıda yakının ve sevenlerinin de katıldığı Buca Cemevi Dedesi Özdoğan Sağlam'ın kıldırdığı namazın ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KAYINBABASINA DESTEK VERDİ

Tören boyunca metanetli görünmeye çalışan ve eşinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmayıp sürekli tabutu ve üzerindeki Türk bayrağını okşayan eşi Sevcan Yıldırım, namaz sırasında yanında saf tuttuğu kayınpederi İsmet Yıldırım'ın koluna girip acısına rağmen ona destek vermeye çalıştı.

Törene katılan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Başkanı Mustafa Östaşkın, "Ülkede yaşayan herkesi seviyordu, barış istiyordu. Sıkılan kurşun umutlarını da aldı. Şiddetin terörün son bulması için yaşayacağız. Kim yaparsa yapsın, hiçbir cinayeti meşru bulamayız. Ülkemizin tüm insanlarını seviyoruz" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel de, "Ülkemizde yeni Enginler de katledilebilir. Kardeş kavgasına sebep olanlara, topluma nifak tohumları ekenlere, topraklarına bomba atanlara, başka ülkelere akıl verenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz. Sizler de etmeyin" dedi.

Engin Yıldırım'ın amcası Kemal Yıldırım ise, alçakça bir saldırıda kaybettikleri Engin'in izinden gideceklerini söyledi.