İstanbul Kadıköy’de Caferağa Mahalle Evi’ne polis baskın düzenledi. Polisin balyozla kapıyı kırdığı,dayanışma evinin içindeki eşyaları özel nakliye aracına yüklettiği belirtildi.

Çok sayıda polisin sokak başlarını tuttuğu evin bulunduğu sokakta hiçbir aracın geçişine izin verilmediği belirtildi. Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sokak’ta bulunan binanın Maliye Hazinesi’ne ait olduğu gerekçesiyle boşaltılması isteniyordu.

Caferağa Dayanışması, geçtiğimiz cuma günü bir açıklama yaparak mahalle evine sahip çıkma çağrısı yapmıştı. “Duyduk ki bir vakittir açık duran kapımızı kapatmaya gelecekler. Güzel olan, yaşayan; her suyu, her ağacı ve her gölgeyi satmaya yeminli zalimler gelip evimizi elimizden almaya kalkacaklar. Elbette hayallerimizden, biriktirdiklerimizden öyle kolayca vazgeçmeyeceğiz. Bu sebeple kalbi bizimle atan herkesi, hep birlikte var olduğumuz bu alanı korumak için 5 Aralık Cuma sabahı saat 09:00’da omuz omuza olmaya, Mahalle Evimizin önüne davet ediyoruz.”

Gezi Direnişi’nden sonra oluşan park forumları mahalle dayanışmalarını oluştururken işgal evleri de bunun ardından geldi.

İstanbul’un ilk işgal evi Yeldeğirmeni’nde kuruldu. Ocak 2014’te de Caferağa Dayanışması mahallelerinde kullanılmayan binayı Mahalle Evi’ne dönüştürdü.

İçinde kütüphanesi, marangozhanesi, karanlık odası ve takas pazarı olan Mahalle Evi’nde forumlar, atölyeler, sergiler, söyleşiler gerçekleştiriliyordu. 

Caferağa Dayanışması saat 19.00'da mahalle evi önünde toplanma çağrısında bulundu.

Dayanışma Evi'nin boşaltılmasına karşı mahalleli müzikle direniyor: