Gezi Parkı direnişinden bu yana bitmek bilmeyen polis şiddeti, bu kez de İstanbul Sarıgazi’deki evine gitmeye çalışan iki çocuk babası 37 yaşındaki Hakan Yaman’a yönelikti. Evine giden Yaman'ı önce tekmeleyerek kör eden polis, sonra yanan ateşe fırlattı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine kaldırılan sırtı ve kolları yanmış haldeki Yaman aldığı sert darbelerden dolayı sol gözünü kaybetti. Abisi Ali Haydar Yaman,  5 polis hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

ANF'den Zeynep Kuray'ın haberine göre, servis şoförlüğü yapan Hakan Yaman, 3 Haziran’da her gün yaptığı gibi işe gitmek üzere yola çıktığında olacaklardan habersizdi. İş çıkışında saat 23.30 sırasında olayların cereyan ettiği ve oturduğu Sarıgazi İnönü Mahallesi Demokrasi Caddesi’nde yürürken aniden önü dört çevik kuvvet ve bir sivil polis tarafından kesildi.

SÜRÜKLEYEREK ATEŞE ATTILAR

Sonrasını Hakan Yaman’ın abisi Ali Haydar Yaman şöyle anlatıyor:

“Kardeşim caddede oturduğunu söylemesine rağmen hiç fayda etmedi. Öfke içinde etrafını saran polisler tarafından yere düşürülerek peş peşe vurulan tekme ve kalkan darbeleriyle feci şekilde darp edildi. Hızını alamayan polisler bununla da yetinmeyerek kardeşimi hemen caddenin orta yerinde yakılan ateşe doğru sürükleyerek içine atmışlar ve gitmişler. Yara içinde kendini ateşten kurtaran kardeşimi bu halde gören mahalleli hemen araba ile Sarıgazi Bölge Hastanesine oradan da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırmış.”

POLİS VE DOKTORLAR KAZA DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞTI

“Hakan’ın eşi Nihal beni aradığında hastanede olduğunu öğrendim” diyen Yaman, şöyle devam ediyor:

“Eşini alıp hemen Kartal hastanesinin acil servisine gittim. Orada tutanak tutan resmi polisler ve doktorlara kardeşime ne olduğunu sorduğumda bana kaza dediler. Daha sonra bilincini kaybetmemiş olan kardeşimle konuştuğumda, kendisini 5 polisin feci şekilde darp ettiğini söyledi. Bana göz göre göre yalan söylediler. Orada yapılan muayene sonrasında kardeşimin sol gözünü kaybettiğini, kafasının ön tarafının çatladığını ve sırtı ile kollarının yandığı ortaya çıktı.”

Kardeşinin 5 Haziran günü beyin ameliyatı geçirdiğini söyleyen Yaman, “Şu anda plastik cerrahi bölümünde yatıyor” diye ekledi.

BU BİR VAHŞET 

Kardeşi Hakan Yaman’ın hiçbir olaya karışmadığını, işten eve döndüğünü anlatan Ali Haydar Yaman, “Ama tutun ki olaylara karışmış, bu onu kör etmek için bir bahane midir? Karakola götürürsün, öldüresiye dövmek de ne demek? Bu bir vahşet. Kardeşim defalarca burada oturduğunu, eve gittiğini söylemesine rağmen bu nasıl bir zulüm? Benim kardeşimin sol gözünü kim geri verecek?” diye tiye tepki gösterdi.

Polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Yaman, kardeşine yapılan bu vahşetin peşini bırakmayacağını söyledi.