Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla AKP İlçe binasına yürümek isteyen BDP'lilere polisin müdahale etmesi üzerine olaylar çıktı.

 

Kalabalığı dağıtmak isteyen polisin havaya ateş açtığı olaylar sırasında, BDP Mazıdağı İlçe Yöneticisi ve Mardin İl Genel Meclis Üyesi Emanet Eneş başına isabet eden gaz bombasıyla ağır bir şekilde yaralandı.

 

Mazıdağı İlçesi'nde, cezaevlerinde başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dikkat çekerek destek vermek amacıyla BDP'liler, AKP Mazıdağı İlçe binasına yürümek istedi. Yürüyüşe, çevik kuvvet polisi ile birlikte özel harekat polisleri de birlikte müdahale edince olaylar çıktı, polis kalabalığı dağıtmak amacıyla tabancalarla havaya ateş açtı.

 

BDP Mazıdağı İlçe Yöneticisi ve Mardin İl Genel Meclis Üyesi Emanet Eneş başına isabet eden gaz bombasıyla ağır bir şekilde yaralandı ve kanlar içerisinde yere yığıldı.

 

Ağır yaralanan Eneş, kaldırıldığı Mazıdağı Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.