Tarihi Van Kalesi yanında bulunan Kültür parkında kutlanan Van Newroz’u mahşeri kalabalığın katılımıyla başladı. Yağan yağmura rağmen halk sel olup newroz alanına akıyor.

Van tarihinin en büyük Newrozlarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. "Êdî Bes e ji Reber Apo re Azadî-Artık Yeter Önder Apo'ya Özgürlük" şiarı ile Van'da kutlanmaya başlanan Newroz için halk sabahın erken saatlerinde yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen alana akın etmeye başladı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Mahşeri kalabalığın sel olup aktığı Newroz alanı renkli görüntülere sahne oldu. Bir yandan ‘İç Güvenlik Paketi’yle yasaklanması gündeme gelen rengarenk puşiler, bandanalar satılırken, diğer tarafta çeşitli ilçelerden ve köylerden gelen kortejlerin yürüyüşleri, meydandan yükselen sloganlar, panayırı andıran görüntüler neden oldu. Abdullah Öcalan’ın dev posterinin asıldığı alan ise sarı kırmızı ve yeşil renklerle süslendi. 

POLİS SALDIRISI BAŞLADI


Van’da Newroz programı devam ederken, tarihi Van Kalesi’ne çıkmak isteyen bir gruba polis gaz bombaları ile saldırdı. Müdahale devam ederken, kitlenin bir kısmı müdahalenin başladığı alana doğru yöneldi. 

(EVRENSEL/DİHA)

İLGİLİ HABER: 

Polis, Batman'daki Newroz'a gaz bombasıyla saldırdı: Yaralılar var