Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Bursa Yıldırım İlçe Örgütü önünde, ırkçı grupların saldırısını önlemek için nöbet tutan BDP'lilere gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale eden polisin silah kullandığı belirtildi. Açılan ateş sonucu kollarından ve bacaklarından yaralanan 3 kişi hastanede tedavi altına alındı.

 

Bursa'da öğle saatlerinde BDP Yıldırım İlçe Örgütü binasına ırkçı gruplar tarafından saldırılar yapılmıştı. Saldırılar üzerine BDP'liler de parti binasını korumaya almış, ancak polis akşam saatlerinde müdahalede bulunmuştu.

 

Yaklaşık 500 kişiye tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale eden polisin,müdahale sırasında silah da kullandığı belirtildi. Polisin müdahale esnasında açtığı ateş sonucu ise 3 kişinin kollarından ve bacaklarından aldıkları mermilerle yaralandığı bildirildi.

 

BDP İlçe binasının hemen karşısında vurulan Lütfü Kaçan, Sinan Sönmez ve Kağan Modak isimli yurttaşların, aileleri ve BDP'liler tarafından Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'ne kaldırıldığı ve yaralıların tedavi altına alındığı belirtildi.

 

Hastaneye giden BDP Parti Meclisi Üyesi Ayla Yıldırım'ın, yaralanan 3 kişiyi hastanede ziyaret ettiği bildirildi. Yıldırım'ın yaralıların bilinçlerinin açık olduğunu ve şu an itibariyle mermilerin çıkarılması için tedavilerinin devam ettiğini söylediği de belirtildi. (ANF)