DBP Eş Genel Başkanı Emin Ayna ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu heyetin Nusaybin'e girişine izin vermeyen polis, Türk'ü gözaltına almaya çalıştığı esnada çıkan arbedede kitleye gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı.

Emine Ayna ve Ahmet Türk'ün de bulunduğu heyet, 10 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Nusaybinlilerle dayanışmak amacıyla ilçeye girmek istedi.

Sabah saatlerinde ilçe girişinde bir araya gelen heyet ve beraberindeki yurttaşların ilçeye girişine izin vermeyen emniyet yetkilileri ile yapılan görüşmeler de sonuçsuz kaldı.

Görüşmeler esnasında polislerin Türk'ün koluna girerek gözaltına almak istemesi üzerine kitle ile polisler arasında arbede çıktı.

Yaşanan arbedenin ardından polis,Türk'ü serbest bırakırken kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı.

Atılan yoğun gazdan dolayı aralarında yaşlılarında bulunduğu çok sayıda yurttaş fenalık geçirirken, saldırı sırasında çevrede bulunan iş yerlerine sığınan yurttaşların da üzerine gaz bombası atıldı.

MİTHAT SANCAR HASTANEYE KALDIRILDI

Gazdan etkilenen Ahmet Türk, Mardin'e dönerken, 4 gündür açlık grevinde bulunan HDP milletvekillerinden Mardin Milletvekili Mithat Sancar'da gazdan etkilenip rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Sancar’ın durumunun şu an için için olduğu belirtilirken, gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı saldırı devam ediyor. (DİHA)