Aydınlık gazetesi, "12 pilota açılım sorgusu" başlığıyla verdiği haberde, 'Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırında görev uçuşları yapan pilotların geçen haftasonu Ankara’da sorgulandığını' öne sürdü.


Gazete haberinde, PKK'ye karşı hava operasyonlarına katılan 12 savaş uçağı pilotunun, geçen hafta Ankara Adliyesinde sorgulandığı, sorguda ise pilotlara bölgede yaptıkları uçuşlarla ilgili sorular sorulduğu iddia edildi. Hatta savcıların soruları nedeniyle bir pilotun sinir krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı da öne sürüldü.

TSK'DAN YALANLAMA

TSK ise gazetenin bu haberini yalanlayan bir açıklama yayınladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın ilgili yanıtında, iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilirken, bu yönde yapılan haberlerin maksatlı olduğu söylendi.  

NTV'ye bilgi veren Genelkurmay kaynakları ise, görev emrinin TSK'dan geldiğine dikkat çekerek, bu nedenle de iddiaların kesinlikle doğru olmayacağını bildirdi.

TÜRK JETLERİ MEKTUBUN GİTTİĞİ GÜN BOMBALAMA YAPMIŞTI

'Çözüm süreci'nde Abdullah Öcalan’ın mektubu BDP heyeti tarafından Kandil’e götürülmüştü. Türk jetleri de o dönemde Irak'ın kuzeyindeki bazı noktaları bombalamıştı.