BERLİN - Almanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, dün toplam 7 kişinin ölümüne neden olan Ankara ve Siirt'teki saldırılarla ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff'un onuruna verdiği resepsiyondan sonra Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gül şunları söyledi:
"Ankara'da yine böyle insanlık dışı bir saldırı... Burada tüm dünyanın dikkatini çekmek istediğim şey, bunlar, hunharca ve kalleşçe yapılan saldırılardır. Ankara'nın ortasında insanlara yapılan, düğünden dönen insanlara yapılan...

Bunlar tamamen şuurunu kaybetmiş, insanlıkla hiçbir ilişkisi olmayan insanların yaptığı işler. Bunlar kendilerini bu şekilde hazırlıyorlar. Bu aslında sadece Türkiye'de değil tüm dünyada nefretle karşılanıyor. Bunu herkes bilsin ve hiçbir şekilde bunlara karşı devletimiz herhangi bir şekilde taviz vermeyecektir ve kararlılıkla bunların üstesinden gelecektir.

Bu saldırıları planlayanların gerçek yüzleri ortaya çıktı. Hala bunlara dünyanın bazı yerlerinde anlayışla bakanlar vardır. Onlar da nefret etmeye başladı bunlardan. O bakımdan bu çaresizliklerinin, zayıflıklarının ve ne yapacaklarını bilmemelerinin neticesidir.

Ankara'nın ortasında, dükkan ve iş yerlerine, masum insanlara karşı yaptıkları aslında intihardır. Bunlara karşı mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir." (NTVMSNBC)