Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’nin geri çekilmesiyle ilgili “Verilmiş sözler yerine gelmiş değil. Çekilme yüzde 20’lerde” açıklamasına tepki gösteren PKK, “Güçlerimiz kararlılıkla süreç karşısında görevlerini yerine getirmiştir. Yapılan tespitler tamamen bir saptırmadır” dedi.

Yapılan bu tespitin ya yanlış raporlar ya da bilinçli bir çarpıtma sonucu olduğunu belirten Navenda Parastina Gel (Halk Savunma Merkezi -HSM), geri çekilmeyi yapan bir kısım güçlerinin, Türk ve yabancı basın mensupları tarafından bizzat çekimleri yapılarak kayıt altına aldığını savundu.

Buna karşın devlet ve AKP hükümetinin imha operasyonlarının durdurulması dışında hiçbir adım atmadığını belirten HSM, sürecin mimarı olarak nitelediği Abdullah Öcalan’a yönelik uygulamalarda herhangi bir değişiklik olmadığını ve ikinci aşamanın gereklerinin yerine getirilmediğini ifade etti.

Erdoğan’ın geri çekilmeye ilişkin yaptığı açıklamalara yanıt veren HSM gerilla güçlerinin süreç karşısındaki görevlerini kararlılıkla yerine getirdiğini savundu.

Açıklamada, “İkinci aşamanın gereklerini yerine getirmeyen AKP hükümeti, şimdi de, çaldığı minareye kılıf arama çabasına girmektedir. Belirttiklerinin gerçeklerle hiçbir alakası yoktur” denildi.