Siirt'te Polis Meslek Yüksekokulu'na akşam saatlerinde saldırı düzenlendi. Roketatarın düğüne gitmekte olan bir araca isabet etmesi üzerine 4 vatandaş hayatını kaybetti.

Siirt'te, iddialara göre, bir grup PKK'li, Polis Meslek Polis Yüksek Okulu yakınlarında polis aracı sandığı özel bir otomobile roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda otomobilde bulunan 4 kadın ölürken, 2 kadın da ağır yaralandı. Saldırının ardından yapılan operasyonda 1 PKK'li hayatını kaybetti.

DÜĞÜNE GİDİYORLARDI

Hedef alınan otomobildeki kadınların düğüne gittikleri öğrenildi. Şehir merkezindeki Polis Meslek Polis Yüksek Okulu yakınlarında pusu kuran bir grup PKK'li, saat 20.30 sıralarında sivil polislere ait olduğunu zannettikleri bir otomobile saldırı düzenledi. Kasaplar Deresi Mevkii'nde tarlada gizlenen grup, Polis Meslek Yüksek Okulu yönüne giden sivil otomobili önce uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tuttu. Ardından roketatarlı saldırı düzenledi.

Saldırıda delik deşik olan otomobilde bulunan 6 kadın ağır yaralanırken, Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevli polisler çatışmaya girdi.

Çatışma bölgesine takviye özel harekat polisleri de sevk edilerek operasyon genişletildi. Sivil halkta büyük endişeye yol açan saldırıdan sonra karanlıktan yararlanan PKK’liler kırsal alana doğru kaçtı. Çıkan çatışmada 1 PKK'li öldü.

4 KADIN HASTANEDE ÖLDÜ

Polis Meslek Yüksek Okulu'na 100 metre mesafede bulunan bir düğüne giderken PKK'lilerin saldırısında hedef olarak demir yığını haline dönüşen otomobilde bulunan 6 kadın, çevredekilerin yardımıyla araçtan çıkartılarak ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen akraba olan Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Tedavileri sürdürülen Gülcan Olgaç ile Nuran Evin'in ise sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi. (Ajanslar)