Barış süreci ile ilgili bir açıklama yapan PKK, “yeniden savaş pozisyonunu almaya ve etkili bir biçimde devreye girmeye hazır olduğumuzu da açıkça belirtmek istiyoruz” dedi.

ANF'de yer alan habere göre, "Halk Savunma Merkezi (HSM) Üyesi" Delal Amed, çözüm sürecine ilişkin bir açıklama yaptı.

Barış sürecinin ilk aşaması olan silahlı unsurların sınır dışına çıkması konusunda örgütün üzerine düşeni yaptığı iddia edilen duyuruda, hükümetin tutumu eleştirilerek PKK'nin yeniden savaş pozisyonu alacağı ifade edildi.

Başbakan Erdoğan, istihbarat birimlerine dayandırarak, PKK'lilerin hasta, kadın ve tecrübesizlerden oluşan yüzde 20-25'inin sınır dışına çıktığını iddia etmişti. PKK, güvenlik birimlerinin tespitlerine rağmen üyelerinin sınır dışına çıktığını ancak imkansızlıklardan dolayı(!) bunun basına yansıtılamadığını savundu. İlgili açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Koşullar çerçevesinde geri çekilen güçlerimizin belli bir bölümü giriş anı kameraya çekilerek kamuoyuna da yansıtılmıştır. Fakat imkansızlıklardan dolayı geri çekilen tüm güçlerimizin çekimi ve basına yansıtılması yaşanmamıştır."

"Apo’nun sağlık, güvenlik ve özgürlük sorunları gündeme alınmamış, üzerindeki tecrit bile kaldırılmamıştır. Kürt halkına düşmanlık anlamına gelen yasalar olduğu gibi yürürlükte kalmış, olumlu anlama gelebilecek hiçbir adım atılmamıştır" denilen açıklamada, hükümet bu istekler doğrultusunda harekete geçmeye çağırıldı.

Açıklamada, "AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmayıp süreci bitirme noktasına getirirse yeniden savaş pozisyonunu almaya ve etkili bir biçimde devreye girmeye hazır olduğumuzu da açıkça belirtmek istiyoruz” denildi.