TUHAD-DER, PAJK ve PKK'li tutukluların 17 gündür devam eden süresiz dönüşümlü açlık grevine ilişkin Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, İHD, Barış Anneleri, HDP ve DBP yöneticilerinin yanı sıra cezaevine görüşe gelen yurttaşlar da açıklamaya destek verdi.

TUHAD-DER Siirt Şube Başkanı Hakim Ekinci, Türkiye'nin büyük bir kaos ortamına sürüklenmek istendiğini söyledi.

Ölümlerin ve sindirme politikalarının tek nedeninin iktidar hırsı olduğunu dile getiren Ekinci, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridin ülkeye barış ve huzur getirmeyeceğini ifade etti. Açlık grevinde olan tutukluların taleplerini dile getiren ve Türkiye kamuoyunun cezaevindeki açlık grevlerine yabancı olmadığını vurgulayan Ekinci, "2012 açlık grevlerinin tekrarlanmaması için ve cezaevlerinden tabutların çıkmaması için tutsakların insani ve vicdani olan taleplerine hükümetin bir an önce sesini duyup, çağrılarına kulak vermesi gerekiyor" diye konuştu.

ÖLÜM ORUCUNA DÖNÜŞEBİLİR

Süresiz dönüşümlü açlık grevlerinin sürecin devam etmesi durumunda ölüm oruçlarına dönüşeceğini belirten Ekinci, "Tüm demokratik kitle örgütlerine ve insan hakları savunucularına çağrımızdır, cezaevlerinden tabut çıkmaması için, cezaevlerinden yükselen sese kulak verin" dedi.

MAHPUSLARIN 3 TEMEL TALEBİ

PKK ve PAJK davası tutuklu ve hükümlüleri, 15 Ağustos’tan bu yana süresiz dönüşümlü açlık grevi yapıyor. Mahpusların üç talebi var:

* PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması,

* Sınırda bekletilen YPJ-YPG cenazelerinin bekletilmeksizin ailelerine teslim edilmesi, 

* Kürt halkına karşı düzenlenen operasyonların son bulması.

(DİHA, Demokrat Haber)