ANF'nin haberine göre, Türk ordusu PKK gerillalarının geri çekilmekte olduğu "Medya Savunma Alanları"nı havan ve obüs atışları ile bombaladı.

PKK'nin askeri kanadı HPG'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "18 Mayıs günü 18.00 ile 18.30 saatleri arasında gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nın Zagros bölgesinde bulunan 'Şehit Rahime' tepesine yönelik Türk ordusu tarafından havan ve obüslerle saldırı düzenlendiğini, Gerillaların saldırıya aynı düzeyde karşılık verdiğini" denildi.

Açıklamada, 17 Mayıs günü de 19.00 ile 20.00 saatleri arasında Zagros’un Govende Dağı bölgesindeki Xapuşke alanına yönelik olarak da obüs ve havanlarla bombalama yapıldığı kaydedildi.

17 MAYIS'TA DA BOMBARDIMAN

HPG ayrıca, 17 Mayıs günü de saat 11.30’da Şırnak’ın Uludere ilçesi istikametinden gelen Türk ordusuna ait 2 kobra tipi helikopterin 'Şehit Kendal' alanından sınırı geçerek Kuraniş vadisine girme teşebbüsünde bulunduğunu bildirerek, "Gerillalarımızın karşılık vermesi üzerine kobra helikopterler geri çekilmek zorunda kalmıştır” bilgisini verdi.