Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesi konusunda PKK tarafından bir açıklama yapıldı. Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Bu katliamın, Apo'nun başlattığı yeni çözüm sürecini baltalamaya dönük olduğu aşikârdır," denildi ve PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan  Doğan ve Leyla Söylemez'in bilinçli olarak seçildikleri söylendi.

9 Ocak'ta Paris'teki Kürdistan Enformasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen suikastla ilgili PKK Yürütme Komitesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Uluslararası güçlerin ve Türk gladyosunun ortaklaşa ve profesyonel bir tarzda planlayıp gerçekleştirdikleri bu katliamın, Apo'nun başlattığı yeni çözüm sürecini baltalamaya dönük olduğu aşikârdır. Böylesi önemli bir süreçte yapılan bu katliamda başta Sakine yoldaşımız olmak üzere Fidan ve Leyla yoldaşlar bilinçli olarak seçilmişlerdir.

"Bu insanlık dışı katliamla AKP yetkileri, sözcüleri ve yandaş medyasının ortaya attığı iftira ve karalama söylemlerinin bu katliamın karanlık faillerini gizleme ve hedef şaşırtmaya dönük beyhude çabalar olduğu açıktır.

"Bu katliam tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılıp failleri bulunup yargılanıncaya kadar, Fransa devleti ve hükümeti sorumluluk altındadır. Paris'in merkezinde ve en işlek caddesinde gün ortasında böylesi vahşi bir saldırının uluslararası istihbarat güçlerin ve devletlerin desteği olmadan gerçekleştirilmiş olması mümkün değildir. Bu katliam, uluslararası komplocu güçlerin başta Abdullah Öcalan olmak üzere, Kürdistan halkına ve kurumlarına dönük gerçekleşen tutuklamaların ve hareketimizi kriminalize eden uygulamaların son bir halkası olmaktadır.

"Şu iyi bilinmelidir ki, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu katliamı gerçekleştiren güçler hiçbir biçimde kirli amaçlarına ulaşamayacaklarıdır."