PKK, IŞİD'in saldırı düzenleyerek ele geçirmeye çalıştığı Mahmur bölgesine takviye güç gönderdi. ANF'nin haberine göre; gerillalar geceleyin cepheye ulaştı.

Törenle karşılanan gerillaların, alanda bulunan diğer gerillalar, milisler ve peşmerge güçleri ile birlikte mevzilerine dağılarak savaşta yerini aldığı aktarıldı.

MAHMUR'DA ÇATIŞMALAR ŞİDETLENİYOR

Öte yandan, dün gece boyunca Maxmur Mülteci Kampına yönelik IŞİD tarafından havan, katuşa ve top saldırıları düzenlendi. Mahmur'da bulunan güçlerin de IŞİD'e aynı şekilde karşılık verdiği bildirildi.

Sabah saatlerinden itibaren ise çatışmalar ağır silahlarla yeniden şiddetlendi.

IŞİD'in 8 Ağustos Cuma günü Mahmur Kampı’na girme girişimi PKK gerillaları tarafından kırılmıştı. Çatışmalarda en az 20 IŞİD üyesi öldürülmüş, bazıları esir alınmıştı.

IŞİD, Cuma gecesinden bu yana ağır silahlar kullanarak yeniden kampa girme teşebbüsünde bulunuyor.

Mahmur kampının da bulunduğu Mahmur bölgesinde IŞİD'e karşı, PKK gerillaları, milisler ve peşmergelerden oluşan ortak savunma güçleri tarafından mücadele veriliyor.

IŞİD'in alanı ele geçirerek Erbil’e saldırı düzenlemek istediği belirtiliyor. Erbil'in savunması açısından stratejik öneme sahip Mahmur bölgesinde sert bir direniş sergileniyor.