Diyarbakır-Bingöl karayolunda dün yol kesen PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) tarafından alıkonulan polis memuru Vedat Kaya'nın ailesi İnsan Hakları derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'ne başvuruda bulundu. Başvuru sonrası açıklama yapan Kaya'nın ağabeyi Kaya, çatışma sürecine girilmesinin yarattığı kaygıyı dile getirdi.

DİHA'nın haberine göre, kaçırılan polis memuru Kaya'nın İstanbul Güngören Karakolu'nda görev yaptığını ve ağabeyinin düğünü için izinli olarak memlekete geldiğini belirten Kaya, "Bingöl karayolunda PKK gerillalarının yaptığı yol kontrolünde polis olduğu gerekçesiyle alıkonulmuştur" dedi.

Operasyonların bir an önce son bulmasını isteyen Kaya, "Hayatından ister istemez kaygılanmaktayız. Bunun için devletin operasyonlarını bir an önce durdurmasını, PKK'nin de bizi ve kardeşimi daha fazla mağdur etmeden salıvermesini aile olarak talep ediyoruz" dedi.

Kaya'nın annesi Emine Kaya ise "Biz de Kürdüz. Biz de onlar gibiyiz, hepimiz aynıyız. Çocuğumun bir an önce bırakılmasını istiyorum. Bundan başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.