PKK'nin silahlı kanadı olan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı (HPG), Ardahan'ın Göle ilçesi Gundık köyünden yaylaya giden ve içinde köylülerin bulunduğu aracın askerlerce taranması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) geçtiği açıklamada, "saldırılara karşı meşru savunma hakkının etkili kullanılmasına" dikkat çekilerek, Göle'de operasyona çıkan askere karşılık verildiği kaydedildi. Bölgede çatışmanın yaşanmaması için gerillanın 'hassas ve ikaz edici' yaklaşımına rağmen askerin saldırılarını kesmediğinin söylendiği açıklamada, 11-12 Temmuz'da Göle'ye bağlı "Şehit Sîdar" adı verilen bölgede askerin yaptığı operasyonla ilgili bilgi verildi.

'OPERASYONA KARŞILIK VERİLDİ'

11 Temmuz akşam saatlerinden 12 Temmuz sabahına kadar bölgede keşif uçakların dolaştığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sabah saat 8.00 sularında 3 akrep tipi askeri araç ile gerilla güçlerimizin bulunduğu Şehit Sîdar alanına gelen TC ordusu, güçlerimize yönelik saldırı operasyonu gerçekleştirmek istemiştir. Bu operasyona yönelik güçlerimiz anında etkili karşılık vermiş ve yaşanan çatışmada 3 özel harekât elemanı öldürülmüştür. Olaydan bir saat sonra takviye amaçlı transit tipi minibüs ile olay yerine gelen özel harekât gücü de çatışmaya girmiştir. Güçlerimizin etkili uyarı eylemi sonucunda bu minibüs imha edilmiştir. İmha edilen bu araçta TC ordusuna ait çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu görülmüştür. Ancak netleştirilememiştir. Şehit Sîdar alanındaki Köroğlu adlı iki tepeyi tutan TC ordusu bu alandaki operasyonuna halen devam etmektedir."

'SİVİL ARACI ASKER TARADI'

Açıklamada, Kamber Morkoç'un yaşamını yitirdiği ve 2 kişinin yaralandığı dünkü olaya ilişkin de şunlar kaydedildi:

"TC ordusu, 12 Temmuz günü sabah saat 8.30'dan sonra Göle'nin Gundık köyünden yaylaya gitmekte olan ve köylülerin içinde bulunduğu sivil bir aracı taramıştır. Kamuoyuna da yansıyan ve değerli bir yurtsever insanımızın katledildiği bu saldırı da iki sivil de yaralanmıştır. Saat ve zaman açısından da anlaşılacağı üzere bu olay tamamen planlanarak hazırlanmış olan farklı saldırı girişimidir."

Açıklamada, "sindirme ve provokasyon" amaçlı tüm saldırılara karşı meşru savunma haklarını kullanacaklarının altı çizildi.