Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, PKK kamplarına yönelik operasyonlarda kaç gerillanın yaşamını yitirdiğine ilişkin yazılı açıklama yaptı. İlgili açıklamada Anadolu Ajansı başta olmak üzere medyada yer alan 'kayıp' haberleri sert bir şekilde eleştirilirken, hava saldırıları için 'fiyasko' yorumu yapıldı. PKK, yaptığı açıklamada, 17 gündür süren hava saldırılarında 11 gerillanın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

ANF'de yer alan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı'nın ilgili açıklaması şöyle:

"HABERLER PSİKOLOJİK SAVAŞ ÜRÜNÜDÜR"

"Türk devlet yetkililerine dayanan Anadolu Ajansı, yayınladığı bir haberde 'hava saldırıları sonucu içinde bazı sorumluların da olduğu 390 arkadaşımızın kayıp verildiğini, birçok yerin tahrip edildiğini, hatta saldırı sırasında hareketimize ait para ve uyuşturucunun bombalamaya maruz kalarak imha olduğunu, bu durumdan dolayı suçlu görülen 10 kişinin de hareketimiz tarafından infaz edildiğini' yazmıştır. Bu haberler tamamen psikolojik savaş ürünü olarak masa başında oluşturulmuş haberlerdir. Belirtilen hiçbir husus gerçeği yansıtmadığı gibi koskoca bir yalandan ibarettir. (...)Gerçek şu ki, ne uyuşturucu bir madde vardır ne de hedef olan herhangi bir para durumu söz konusudur. Zergelê tamamen bir sivil alandır ve Türk devleti halkımızı katletmiştir. Burada örgütümüzün herhangi bir zararı söz konusu değildir fakat halkımızın can ve mal zararı olmuştur."

"HAVA SALDIRILARI FİYASKODUR"

"Türk devletinin 17 günden bu yana geliştirmekte olduğu hava saldırıları ve karadan yapılan tank ve top atışları sonucu şehit düşen yoldaşlarımızın toplam sayısı, en son ağır yaralıyken şehit düşen Azad arkadaşla birlikte 11’dir. Bunun dışında vermiş olduğumuz herhangi bir kayıp söz konusu değildir. Komuta kadememizden şehit düşen arkadaşlarımız ise daha önceden de ilan ettiğimiz gibi, Komuta Konseyi Üyemiz Şervan Varto, Tabur Komutanımız Zafer arkadaş ve Dijwar arkadaşlarımızdır. Şehit düşen diğer arkadaşlarımız ise savaşçı yoldaşlarımızdır.

"Hareketimiz topluma açık bir harekettir. Geçmişte de hiçbir kaybını gizlemediği için şimdi de gizlememektedir. Türk devletinin hava saldırıları tamamen bir fiyaskodur ve sonuçsuzdur."