İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçırılan kamu görevlileri ile ilgili olarak bir heyetin teşkil edildiğini belirterek, "Heyetin yarın gideceği ve yarın bize teslim edileceği ifade edildi. İnşallah ailelerine kavuşmasını bekliyoruz, ailelerini haberdar ettik" dedi.

“AİLELERİNE KAVUŞMALARINI BEKLİYORUZ”

Bakan Güler, PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileriyle ilgili olarak bir heyetin oluşturulduğunu, 3 BDP milletvekili, Mazlumder Başkanı, İHD Genel Başkanı’ndan oluşan bu heyetin yarın gidip rehineleri getirmesinin beklendiğini ifade ederken, "Heyetin yarın gideceği ve yarın bize teslim edileceği ifade edildi. Cuma gününden beri bir müsteşar yardımcımız ve emniyet üst düzey görevlilerinden oluşan bir heyeti Habur'da tutuyoruz. Emniyet birimleri, TSK ile güvenlik birimleri ve cumhuriyet savcılarıyla, sağlık birimleriyle gerekli koordinatlar oldu. Şu anda orada müsteşar yardımcısının başkanlığında Şırnak vali vekilimiz, Habur mülki idare amirimiz, Silopi kaymakamımız, hükümet yetkilileri ve diğer bütün yetkililer olayı koordine ettiler" dedi.

“OLUMSUZ GÖRÜNTÜLERİN YAŞANMASINI ASLA İSTEMİYORUZ”

"İnşallah ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz, ailelerine de haber ettik" diyen Güler, "Şova dönüşmesine kesinlikle fırsat verilmeyecektir. Bunu buradan ifade ediyorum. Kendilerinin de bu anlayışı göstermelerini bekliyoruz. Böyle bir şeye fırsat vermemiz mümkün değildir. Madem bir teslimat yapılacaksa onu biz usul idaresinde yetkili oradaki arkadaşlarımıza gerekli özen gösterilerek teslim edilecektir. Olumsuz görüntülerin yaşanmasını asla istemiyoruz. Gerekli tedbirlerimizi almış durumdayız" ifadelerini kullandı.

HEYET YOLA ÇIKTI

PKK'lilerce Türkiye sınırları içerisinde çeşitli tarihlerde alıkonulan 8 kamu görevlisi ve askerin ailelerine teslim edilmesi için oluşturulan 6 kişilik heyet, Şırnak'a doğru yola çıktı. Heyetin yarın Habur Sınır Kapısı'ndan Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçeceği ve burada 8 kamu görevlisi ve askeri teslim alacağı belirtildi.

Heyet içinde BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Hüsamettin Zenderlioğlu, Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ın yer aldığı öğrenildi.

PKK'nin elinde bulunan kamu görevlileri ve askerlerin ailelerinin de heyetle birlikte Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçeceği belirtiliyor. PKK'nin elinde bulunan kamu görevlileri ve askerlerin nerede heyete teslim edileceği öğrenilemezken, çok sayıda basın mensubu da Erbil'de heyetin gelmesini bekliyor.

ASKER AİLELERİ YARIN YOLA ÇIKIYOR

BDP'li heyetin PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmede, Öcalan'ın BDP'li heyete, "PKK elindeki tutsaklara iyi baksın, umarım en yakın zamanda ailelerine kavuşurlar" mesajının ardından, kamu görevlileri ve askerlerin yarın Habur Sınır Kapısı'nda ailelere teslim edilmesi bekleniyor.

Reşat Çeçan adlı askerin babası Cemal Çeçan ise, "Urfa Emniyeti evimize gelip, yarın sabah 06.00'da Habur'a askerleri teslim almaya gideceklerini benim de kendileri ile gitmemi istediler. Ben onlarla gitmek istemediğimi; ancak Habur'a kendim gideceğimi belirttim. Yarın sabah oğlumu almak amacıyla sabah erkenden Habur'a doğru yola çıkacağım. Umarım oğluma kavuşurum. Bu savaşta en kısa sürede biter, dağdaki oğlum Osman Çeçan da bize geri döner" diye konuştu. (Haberler.com, Özgür Gündem)