PKK'nin silahlı kanadı olan HPG'nin (Hêzên Parastina Gel-Halk Savunma Güçleri) basın irtibat merkezi  (HPG BİM), bölgede son günlerde yaygınlaşan yangınlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

HPG BİM, ilgili açıklamada TSK'nın gerillaların bulunduğu alanlara yönelik askeri hareketliliğini sürdürdüğünü ve doğaya yönelik katliam girişimlerine devam ettiğini söyledi. PKK'nin 'Türk ordusunun geliştireceği saldırılara sessiz kalmayacaklarını açıkladığının' hatırlatıldığı açıklamada, "Bu saldırılara doğa katliamı ve saldırıları da eklenmiştir. Bu kapsamda yapılan saldırılara da sessiz kalınmayacağı bilinmelidir, denildi.

ANF'de yer alan HPG Basın İrtibat Merkezi'nin bölgedeki operasyonlara ve çıkan yangınlara ilişkin açıklamasında özetle şu bilgiler aktarıldı:

"KEŞİF UÇUŞLARI"

* 16 Temmuz günü saat 06:00 - 16:00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Metina alanı, saat 11:00 - 13:00 ve 18:00 - 22:00 arasında Zap bölgesi üzerinde Türk ordusuna ait insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirirken; 17 Temmuz günü saat 02:00 - 03:00 arasında Metina alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.

* 16 Temmuz günü saat 13:00 - 15:00 arasında Iğdır'a bağlı Kîrekor alanı, 16 Temmuz günü saat 20:00 ile 17 Temmuz günü saat 01:00 arasında Botan'ın Çırav ve Gabar alanları üzerinde Türk ordusuna ait insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.

CUDİ'DEKİ YANGIN: 'RASTGELE ATEŞ AÇILDI VE BOMBARDIMAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

* 16 Temmuz günü saat 03:00’da Şırnak’ın Cudi alanında bulunan Bespin (Görümlü) karakolundan Herbol köyü alanı rastgele tarandı ve arazide orman yangını başladı. Ayrıca aynı gün saat 19:00’da Cudi’ye bağlı Doğan Karakolu'ndan Tepê Ali alanına yönelik obüs, havan ve A4 ağır silahlarıyla bir bombardıman gerçekleştirildi.

"DOĞUBAYAZIT'TA ASKERE KARŞILIK VERİLDİ"

* 15 Temmuz günü saat 19:00’da Ağrı’nın Doğubayazıt ilçe merkezi ile Çiftlik köyü arasındaki alanda zırhlı araçların desteği ile operasyon başlatıldı. Operasyonu erkenden fark eden gerillalarımız zırhlı araçları ağır ve ferdi silahlarla vurdu ve Türk ordusu geri çekildi.

"GERİLLA KIYAFETLERİ İLE HALKA BASKI"

* Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Dağı’nda koçerlik yapan halka gerilla kıyafetleri ile baskı uyguladı.