HPG, Bingöl merkezde 29 Ekim günü gerçekleşen ve 3 kişinin yaşamına yol açan patlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hayatını kaybeden sivillerin aileleri ve Kürt halkından özür diledi. Hedefin polis karakolu olduğunu ancak bir kaza sonucu bombaların patladığını belirten HPG, olayın sorumluları hakkında gerekli yaptırımlara gideceklerini iddia etti.

Polis karakoluna yönelik “fedai” eylemi hazırlığındaki bir gerillanın üzerindeki patlayıcıların kaza sonucu patladığını belirten HPG yaşamını yitiren 2 sivilin ailelerinden ve Kürt halkından özür diledi.

Yaşamını yitiren PKK’linin 1980 Erzurum-Hınıs doğumlu Ronahi kod isimli Nazlı Görer olduğunu bildiren HPG şu açıklamada bulundu:

“Fedai eylemlerine ve bu eylemlerde yer alan arkadaşlarımıza büyük anlam biçmekle birlikte bu eylemleri dönem itibarıyla esas almıyoruz. Bingöl’de gerçekleştirilen eylem de bu alanda bulunan güçlerimizin ve eylemi gerçekleştirmek isteyen Ronahi yoldaşımızın inisiyatifi dâhilinde gelişen yerel bir olaydır.

HPG olarak sivilleri hedef alan eylemlere ve silah kullanımına kesinlikle karşıyız. Gerçekleşen olayın soruşturması yapılarak sorumluları hakkında gereken yaptırımlara gidilecektir.”