ANKARA- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Danışma Konseyi 19-20 Kasım tarihlerinde, 68 Şube ve Temsilciliği ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı salonu ve Kızılırmak Köy Dernekleri Federasyonu Salonunda, çalışmalarını tamamladı.

 

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi çalışmalarına ilişkin raporu yayınladı. Rapora göre toplantıda şu başlıklar altında tartışmalar yürütüldü: "Aleviler bölgede olanı biteni nasıl okumalı?, İran ABD'nin Kürecik füze kalkanını Türkiye'ye savaş ilanı sayabilir mi?, Anayasal hak ve talepler"

 

TALEPLER TEKRAR EDİLDİ

 

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi yayınladığı raporda taleplerini bir kez daha şu şekilde sıraladı: "İmar kanununda ve tüm maddelerde adı geçen; cami, kilise, havra, sinagog cümlesi içine cemevinin ilave edilmesi.

 

Diyanetin kaldırılması; hiç değilse giderlerinin, laik ülkelerde olduğu gibi hizmet alan yurttaşlarca karşılandığı yeni bir düzenlemeye gidilmesi,

 

Zorunlu din derslerinin, AİHM kararları, ebeveyn hakları, inanç özgürlüğü ve ulusal üstü antlaşmalar ışığında yeniden ele alınması veya tamamen kaldırılması,

 

Bir daha toplumu derinden etkileyen katliamların olmaması için, Madımak Oteli’nin “Utanç Müzesi” adıyla düzenlenmesi,

 

Alevi köylerine zorla cami yaptırılması çabasından, asimilasyon ve Sünni misyonerlik siyasetinden vazgeçilmesi,

 

Hacı Bektaş Veli Dergâhının, Hacıbektaş Belediyesine devredilmesi,

 

KPSS sonrası mülakatlarda; 'nerelisin?', 'namaz kılar mısın' ya da 'Alevi misin' gibi ilkel sorularla mezhep sorgulaması yapılmaması." (ETHA)