İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ifadeye çağrıldı. 

DİHA'nın haberine göre; Pervin Buldan'ın "Suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla ifadeye çağrıldığı belirtilirken, soruşturmanın 7 Haziran seçimleri öncesine dayandığı öğrenildi.

Buldan, Iğdır'da katıldığı bir mitingde yaptığı konuşmada "Sayın Öcalan'ın barış çığlıklarına kulak verin" dediği ve farklı tarihlerde yaptığı genel af ile Öcalan'a özgürlük çağrılarından dolayı ifadeye çağrıldı.

BULDAN: İFADE VERMEYE GİTMEYECEĞİM
Jin Haber Ajansı'na (JINHA) konuşan Pervin Buldan, ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Bugün meclise gönderilmiş tebligat sekreterim aracılığıyla bana iletildi. 2008 yılında Iğdır'da milletvekiliyken yaptığım konuşma üzerine açılan bir dava. Bununla ilgili hazırlanan bir fezlekeden kaynaklı tebligat var. 'Sayın Öcalan'ın barış çığlıklarına kulak verin' dediğim için ayrıca bir genel affın çıkartılması ve bu genel aftan Sayın Öcalan'ın da faydalanması çağrısını yaptığım için hakkımda açılan bir davadan kaynaklı ifadeye çağrıldım. Fakat ifade vermeye gitmeyeceğim" şeklinde konuştu.