Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun intiharı ardından yazdığı bir yazısında, “Cem Garipoğlu’na haksızlık yapmışız” sözleriyle tepki çeken gazeteci-yazarı Perihan Mağden, Taraf gazetesindeki köşesinden gelen eleştirilere ve tepkilere yanıt verdi.

Yazısında, 2006 yılında kaleme aldığı "Vicdani Red bir insan hakkıdır" yazısından dolayı uğradığı 'linci' hatırlatan Mağden, "Cem Garipoğulu’nun kendini öldürmesinin ardından kaleme aldığım yazı üstüne, Twitter’da düzenlenen sürek avında bana yapıştırılmaya çalışılan etiketler/ yaftalar da aynen öyle," savunusunda bulundu.

Mağden, "Garipoğlu yazımdan iki-üç alâkasız tasviri/ lafı cımbızlayarak, nasıl da kadına şiddeti savunan dilin yanında yer aldığıma dair kısa ve özensiz bir yazının, beni sazanlık/ trollükle suçlayan Müneccim 1 Köşe yazarının dışında; yazı da yok!" dedi.

Mağden, yazısına yönelik tepki gösterenleri ise, "İşaret etmek istediğim en mühim husus ise: Saldırgan’ın diline olan düşkünlük, nefret ettiğin/ siyaseten tam da karşısında durduğunu “farz” ederek tüm gün saydırdığın Lider’e benzeme halleri(n)," sözleriyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a benzetti.

Yazısının devamında ise dikkatleri sosyal medyada kullanılan çeken Mağden, şunları söyledi:

(...)Hiçbir mevzuyu tartışmanın, anlaşamasak da, “karşı” tarafın söylediğini dinlemenin/ anlamanın/ algılamanın hiçbir ihtimalini, bırakmıyoruz artık Bu Topraklar’da. Anında (140 harfle filan) bombalıyoruz!

Böylece de giderek içine battığımız hukuksuzluk, adaletsizlik, mantıksızlık diktasını/ batağını HAK EDER hale mi geliyoruz, kendimizi getiriyoruz?

Nedir bu trajedi?

Saydırın 140 vuruşluk yiğitler!

Bu konuyu da, tartışmayalım.

Hiçbir mevzuyu da, tartışmayalım."

Mağden'in yazısının tamamına gitmek için tıklayınız...