Yazar Perihan Mağden, Radikal Yazarı Armağan Çağlayan’a konuştu. Artık kendisi için yazacak bir mecra olmadığını söyleyen Mağden, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mağden, Çağlayan’ın "Ahmet Davutoğlu’nu nasıl buluyorsun?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Dışarıdan ve içeriden korkunç tehlikeli , sakıncalı bir dış politika izledi Dışişleri bakanıyken.Şimdi de Başbakan oldu bunu göbek atarak mı karşılayacağım? Dış politikasını dehşet içerisinde izlediğim, dış politikada yaptığı açılımları saçılımları korku içinde izlediğim bir adam. Başbakan olunca yalnızca korum arttı.

Mağden’in Armağan Çağlayan’a verdiği röportajından öne çıkan kısımlar şöyle:

ERDOĞAN’IN KÜRTLERE HİÇBİR ŞEY VERMEYE NİYETİ YOK”

Mağden Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan gibi davrandığını belirtirken, Ahmet Davutoğlu’nun bir Akbulut olmadığını belirterek “yabana atılacak biri değil” dedi.

Öcalan’ın “bunlar olmazsa kimle” diyerek bütün umudunu Erdoğan ile yapacağı barış görüşmelerine bağladığını savunan Mağden, Erdoğan’ın “PKK ile IŞİD aynıdır” şeklindeki sözlerini eleştirdi ve “Erdoğan’ın Kürtlere hiçbir şey vermeye niyeti yok” dedi.

“HAKİKAT SEVMEZCİ SİYASETÇİLERİN YÖNETTİĞİ BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTEMİYORUM”

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ortaya dökülen bilgilerin yokmuş gibi sayılmasını eleştiren Mağden, “Mesela Kabataş Olayları inanılmaz bir şeydi. Camide içki içtiler, camii de haçlı insanlar dolaştı deniliyor, imam çıkıyor hayır böyle bir şey yok diyor. İmam sürgüne yollanıyor. Artık o kadar hakikat sevmezliğe geçiş yaptı ki…Zaten benim Türkiye ile ilgili hayatla ilgili en büyük sorunum bu; hakikat sevmezlik. Bir yazı kitabı daha yazarsam, üçüncünün  adını 'Yalanlarla Yaşayanlar' koyacağım.

Yalanlarla yaşayanlar beni çok rahatsız ediyor. Türkiye’de bunun her gün siyasi arenada dozu arttırılıyor.Biz buna maruz bırakılıyoruz.bu çok acıklı bir şey. Ben bu kadar hakikat sevmezci siyasetçilerin yönettiği bir ülkede yaşamak istemiyorum. Ama başka yere de gitmeyeceğim burası benim ülkem.”

 "HÜKÜMETE KARŞI ÇOK BÜYÜK ÖFKE İÇERİSİNDEYİM"

Mağden, “Ülkeden umutlu musun?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Türkiye’nin daha iyi bir ülke olma ihtimalinin olduğunu zannetmiştim. Bunda yanılmışım gibi hissediyorum.Bu hem büyük bir düş kırıklığı hem de büyük bir üzüntü.

Beni artık alternatifsizlik de ilgilendirmiyor. Alternatifsiziz diye bu kadar şaibe altında ve bu kadar vermesi gereken hesapları vermemiş ve yapması gereken ödevleri yapmamış bir hükümetin yanında ben yer almayacağım.O kadar irrasyonel davrandılar ki ben de rasyonel bakamıyorum onlara. Çok büyük öfke içerisindeyim mevcut hükümete karşı.

 “KENDİ KONTROLÜNDE OLMAYAN HİÇBİR ŞEY KALMASIN İSTİYOR”

"Erdoğan Başbakan, Davutoğlu Dışişleri Bakanı gibi" diyen Mağden HSYK seçimlerini ise, “HSYK seçimlerinin bu kadar kilitlenmiş olması da artık kendi kontrolünde olmayan hiçbir şey kalmasın istiyor” şeklinde değerlendirdi.

“ÜMİT KIVANÇ GİBİ BİR YAZAR TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS”

Gazete almadığını ifade eden Mağden,  T24 internet sitesindeki yazarları takip etmeye çalıştığını belirtirken, Yazar Ümit Kıvanç’ın "riya tabirleri" isimli blogundaki yazılarını da okuduğunun altını çizdi. Kıvanç için "araştırıyor, sorguluyor ve doğruları yazıyor" diyen Mağden, “Ümit Kıvanç gibi bir yazar Türkiye için bir şans” dedi.

Söyleşinin tamamına gitmek için tıklayınız