Uluslararası Yazarlar Birliği - PEN International heyeti, HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Heyet, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Eş Genel Başkan Yardımcıları Fatma Kurtulan, Saruhan Oluç ve Sezai Temelli ile görüşme gerçekleştirdi.

Özellikle düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılardan ve yazarların, gazetecilerin soruşturmalara maruz bırakılmasından ötürü endişeli olduklarını dile getiren PEN International heyeti, hükümetin OHAL’i kötüye kullanarak ifade ve medya özgürlüğünü kısıtladığına, eleştiriyi engellediğine ve kamusal alandaki farklı görüş ve perspektifleri sınırladığına dikkat çekti.

Medya alanındaki sınırlamaların Türkiye için yeni bir durum olmadığını ifade eden heyet, bu durumun darbe girişimi sonrası ağır bir biçimde arttığını belirtti.

Türkiye'deki bu gelişmelere yönelik uluslararası alanda yaygın bir dayanışma ağı oluşturulacağını belirten heyet, HDP'yi ve milletvekillerini hedef alan saldırılar karşısında da dayanışmasını iletti.

Görüşmeyi yapan HDP temsilcileri, PEN International heyetine OHAL ve öncesi dönemde ülkede yaşananlara dair kapsamlı bir dosya ve raporlar sundular.

HDP heyeti toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden kaleme aldığı 'Halep Ezmesi' başlıklı hikayesinin çevirisini iletti.