Protez bacağıyla gündeme gelen CHP'li Pavey bundan rahatsız olmadığını, sadece protez bacağı alma imkanı bulunmayan insanların yanında utandığını söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda etek giymek zorunda olduğu için görünen protez ayağıyla gündeme gelen CHP'li Şafak Pavey bu görüntüden rahatsız olmadığını söyledi.

Pavey, "Bacağımı kapattığım tek yer Lübnan, Angola, Nepal gibi protez bacağı alacak gücü olmayan insanların olduğu yerlerdi. İşte oralarda protezimi gizlemek istedim, utandım o insanlardan" dedi.

Meclis'in engelliler düşünülerek yapılmadığını söyleyen Pavey, başkalarının yardımına muhtaç kalmasını eleştirirek, "Asıl utanç verici olan bu" dedi.

Pavey'in bu sözleri Milliyet yazarı Aslı AYdıntaşbaş'ın köşesinde yer aldı. Pavey şu çarpıcı değerlendirmeleri yaptı:

BENİM ETEK DERDİM YOK: Gerçekten de bu kadar konu varken neden etek giymem konu oldu anlayamıyorum. Benim etek derdim yok; etek giyme konusunda hiçbir sorunum yok. Birleşmiş Milletler'de de sık sık etekle dolaştığım olurdu. Tam tersine bu durumun ilgi çekmesini garipsiyorum.

PROTEZİMİ GÖSTERMEKTEN LÜBNAN'DA UTANIRIM: Benim protezimi gizleme gibi bir meselem yok. İnsanlar herhalde protezi görünce rahatsız oluyor ama ben çok rahatım. Bacağımı kapattığım tek yer Lübnan, Angola, Nepal gibi protez bacağı alacak gücü olmayan insanların olduğu yerlerdi. İşte oralarda protezimi gizlemek istedim, utandım o insanlardan. Ama onun dışında bacağımı kapatma mücadelesi içinde değilim. İnsanlar da benim protezimi görmekten gocunmasın.

PANTOLON KAVGASI BENİM ÜZERİMDEN YAPILMASIN: İç tüzükte pantolon olup olmama konusu tamamen farklı. Ama ben bu kavganın benim üzerimden yapılmasını istemem. Bu konu divan başkanının takdirinde. Tabii ki kadınların daha özgür çalışma şartlarına kavuşması için pantolon giymesine izin verilebilir. Ama bu benim sıkıntım değil.

MECLİS ENGELLİLERE UYGUN YAPILMAMIŞ: Benim asıl sıkıntım Meclis'in açılış gününde Genel Kurul'da tek başıma hareket edememek oldu. O gün çok uzun olacak diye tekerlekli sandalyeyle geldim ve çok ciddi bir sıkıntı yaşadık. Belki kimse farkında değil ama Genel Kurul'daki koridorların arasında ufak merdivenler var ve bu tekerlekli sandalyeyle erişimi engelliyor. O gün hep kavasla dolaşmak zorunda kaldım, CHP'li diğer vekil arkadaşlarımın yanına gidemedim. Eğer önemli olan engelli vekillerin bağımsızlığıysa, benim özgürlüğümse, asıl sorun etek değil Genel Kurul'daki erişilebilirlik. Yüz binlerce dolarla yeniden yapılan Meclis Genel Kurul salonunda her şey düşünülmüş, ancak günün birinde engelli vekillerin olabileceği hesaba katılmamış.

ASIL UTANÇ VERİCİ OLAN MECLİS'TEKİ ENGELLER: Küçük merdivenler ve gizli rampalar olduğu için diğer arkadaşlarla konuşup yanlarına gitme imkânım yoktu. Beni kâh Bihlun (Tamaylıgil) Hanım, kâh Gürsel Tekin neredeyse sandalyeyi kucaklayarak kaldırmak zorunda kaldı. Asıl utanç verici olan bu.

İNTERNET HABER