Ankara'da Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi'nde yaşanan saldırıdan son anda kurtulan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, iki farklı patlamanın da İzmir'den gelen grubun 50 metre önünde olduğunu, yürümeye devam etmeleri halinde yüzlerce kişinin daha ölmüş olacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Emre Döker'in haberine göre, İzmir'den DİSK, KESK, TMMOB olarak 4 bin kişiyle Ankara'ya geldiklerini belirten Sarı, olay anını şöyle anlattı:

“Grubumuz yürüyüş halindeydi tam o sırada önümüzde iki bomba patladı. Büyük korku yarattı. 10 saniye daha ileri adım atmış olsak hepimiz ölmüş olacaktık. Tüm yaralıları gördük. 1 Mayıs 1977'deki gibi izdihamdan dolayı bir çok insan da ezilerek ölebilirdi herkes korkuya rağmen sağduyulu davrandı. Canlı bomba olup olmadığını göremedik.”

"SALDIRININ ARDINDAN ÇEVİK KUVVET TAM KADRO OLAY YERİNE GELDİ"

Polisin önlem almadığını da belirten Sarı, “Güvenlik önlemi almayan polis bombalı saldırının ardından çevik kuvvetiyle tam kadro olarak olay yerine geldi. Yaralıların üzerine gaz sıkarak, havaya kurşun yağdırarak olay yerinde mitingdekilere saldırdı. Adeta savaş alanına girer gibiydiler. Polis katliam yaratmak için çaba harcadı. Kitle örgütlerinin sağduyulu duruşu olmasa ölü sayıyı daha fazla olabilirdi. Olay sonrası kitle örgütleri inisiyatifi ele aldı ve daha büyük bir olayı önlendi” diye konuştu.