Hükümet polis ve yargı teşkilatı, TİB ve TÜBİTAK gibi kurumların ardından şimdi de  Fethullah Gülen Cemaati mensubu olduğu öne sürülen Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına karşı soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili olarak açıklama Milli Savunma Bakanı'ndan geldi. Bakan İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki "paralel yapılanma" operasyonu iddialarıyla ilgili olarak, "Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır," dedi ve şöyle devam etti:

"Silahlı kuvvetler milli bir ordu. Milli bir ordu olması silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve 77 milyonun da bu orduya olan güvenini göstermektedir. Dolayısıyla milli ordu vasfını değiştirmemek lazım. Milli ordu vasfı nedir? Hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan aldığı talimatı uygulayan bir yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de bir başka yerden talimat alan bir yapı varsa o zaman bu milli olma vasfını kaybeder."