İstanbul'da yürütülen 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında görev alan polisler hakkında örgüt iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyasındaki 'devletin gizli belgeleri' ve 'örgüt' ifadeleri dikkat çekti.

Hükümet’in 17 Aralık operasyonu sonrasında sıkça dile getirdiği ‘paralel devlet’ ve örgüt’ iddialarıyla ilgili ilgili ilk adımı atıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polisler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasının en dikkat çekici bölümü ise operasyonun “örgütsel yapı tarafından organize edildiği” iddiası oldu.

NTV’den Gökhan Gerçek’in haberine göre 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu sonrası göreve getirilen cumhuriyet savcısı İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, organize ve mali şube müdürlüklerinde görevli polisler mercek altına alındı.

Operasyon sonrasında fiziki ve teknik takip bilgilerinin yer aldığı mali ve organize şubeye ait bilgisayarların özel bir yazılımla formatlandığı saptanmıştı.

Soruşturma kapsamında bu şubelerin bilgisayarlarının log kayıtları incelenerek hangi bilgisayara kim tarafından girildiği tespit ediliyor.

17 bin sayfalık telefon dinleme kayıtlarını da inceleten savcılık, teknik takip ve dinlemelerde görev alan personel hakkındaki delil karartma ve delil uydurma iddialarını da araştırıyor.

Soruşturma kapsamında 17 Aralık sonrası Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile arama el koyma gözaltı ve teknik takiplerde görevli emniyet görevlilerinin ifadesinin alınacağı bildirildi.