Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı için şimdiye kadar kendisine 98 bin TL para cezası verilen avukat Eren Keskin’e 7 bin TL daha para cezası verildi. Keskin, “Herkes buradan gitsin diye yapıyorlar; ama gitmeyeceğim” dedi.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı için şimdiye kadar kendisine 98 bin TL para cezası verilen İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin’e "Cumhurbaşkanı’na hakaret" iddiasıyla 7 bin TL daha para cezası verildi.

Keskin kendisine verilen bu para cezasını attığı, “An olarak, Ö. Gündem gyy nedeniyle hakkımda kesinleşen para cezası 105.000 TL oldu. Daha gelecek para ve hapis cezaları var. İsyan ediyorum” tweeti ile duyurdu. Keskin, para cezasına tepki gösterdi.

‘GÜNDEMİN GYY’Sİ OLDUĞUM İÇİN CEZALANDIRILIYORUM’

Yargıtay’da bekleyen 5 yıl hapis cezasının olduğunu kaydeden Keskin, “Daha bekleyen 100 bin TL para cezası var. Devam eden çok sayıda davam var. Bunlardan da hapis ve para cezaları gelecek. Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni olarak göründüğüm için cezalandırılıyorum. Bir kere suçun şahsiliği prensibine de aykırıdır. Bir de yazmadığım yazılardan, başkalarının yazdığı yazılardan bu cezalar geliyor. Her halükarda yasa dışı, uluslararası hukuka, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 10. maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırıdır” dedi. “Hakikaten artık isyan ediyorum” diyen Keskin, “Benim böyle bir param yok. Bu durum demokratik hiçbir yönetimde olacak bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

‘HERKES TERK ETSİN DİYE YAPIYORLAR, GİTMEYECEĞİM’

Sabah saatlerinde 7 bin TL daha para cezasının geldiğini kaydeden Keskin, “Toplam ceza 105 bin TL oldu. Çoğunlukla bunlar ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten ve basın suçu olarak değerlendirilen şeylerdir. Esas ağır cezalardan daha hapis cezaları kesinleşmedi. Daha bir dolu hapis cezası gelecek” dedi. Keskin, “Herkes burayı terk etsin, muhalifler burayı terk etsin diye yapıyorlar; ama ben gitmeyeceğim. Bu yasaların değişmesi gerekiyor. Ben uluslararası kamuoyuna da sesimi duyurmak için bu tweeti attım” diye konuştu.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)