Sarıyer’de evlerinden kaybolduktan sonra yan villanın havuzunda cesedi bulunan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik’in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Çocuğun bakım ve gözetiminden annenin sorumlu olduğu gerekçesiyle ‘taksirle ölüme sebebiyet vermekten’ 6 yıla kadar hapsi istendi.

Nisan ayında Zekeriyaköy'deki evlerinden kaybolan Pamir Dikdik’in ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı. Savcı Levent Çağıl tarafından hazırlanan iddianamede Pamir’n annesi Süverce Pamir hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıldan 6 yıla kadar hapis talep edildi. Çocuğun bakım ve gözetiminden annenin sorumlu olduğu kaydedildi.



Baba Serdar Dikdik hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Adli Tıp Kurumu raporunda Pamir’in suda boğulma neticesinde öldüğünün belirtildiği ifade edildi.

4 Nisan günü ailesi uyandığında Pamir’in evde olmadığını fark ettiği belirtilmişti. Jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri ile birlikte sosyal medyadan yayılan haber üzerine çok sayıda vatandaş da Pamir için seferber olmuştu. Aramalar sonucu Pamir’in cesedi yan villanın havuzunda bulunmuştu. (Bugün)