Gezi Parkı protestoları sırasında protestocuları palayla kovalayan Sabri Çelebi'ye verilen 9 bin TL'lik ödül gibi cezanın gerekçesi açıklandı.

Taraf'ta yer alan habere göre Çelebi, bankacı kadını palayla "basit bir tıbbı müdahale ile giderilebilecek ve yaşamını tehlikeye sokmayacak ölçüde" yaralamış.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nce açıklanan kararda, Çelebi'nin E. Y.'yi 'Kişi üzerindeki etkisini basit bir tıbbı müdahale ile giderilebilecek ve yaşamını tehlikeye sokmayacak ölçüde kasten yaraladığı' kaydedildi.

Sanığın suçu işlediğini kabul ettiğini ifade eden mahkeme, olay anına ait kamera görüntüleri ve doktor raporlarının da kararda dikkate alındığını belirtti.

İddianamede 1 buçuk yıla kadar hapsi istenen ancak 9 bin TL para cezası veren mahkeme, “Suçun işleniş şekli, suçun işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı, rapor içeriği kastın yoğunluğu ve sanığın güttüğü amaç göz önünde bulundurularak takdiren adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi" dedi.

Gerekçeli kararda E. Y.'nin, Çelebi'ye yönelik haksız tahrik teşkil edebilecek bir eylem ve beyanının tespit edilemediği belirtildi. Çelebi'nin aynı suçu daha önce de işlediğine dikkat çeken mahkeme, bu nedenle yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varılamadığını da ifade etti.