Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane’de eylemcilere pala ile saldıran saldırgan hakkında, savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkartıldı. 

Gezi Parkı olayları sırasında cumartesi günü Talimhane'de polis saldırısından kaçan kalabalığı palayla saldıran ve esnaf olduğu belirtilen S.Ç, pazar günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgunun ardından S.Ç tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması gerekçelerini göz önünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Ancak salı günü savcılık, S.Ç'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz eden savcılık, "suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu" gerekçe göstererek tutuklanmasını talep etti. Savcının bu talebini İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme heyeti, savcılığın itirazını yerinde bularak, yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.