Gezi Parkı olayları sırasında Taksim'de göstericilere pala ile saldıran ve hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından yurtdışına çıkan Sabri Çelebi dün gece Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Olaydan sonra yakalanan Sabri Çelebi, önce serbest bırakılmış, Fas'a gitmesinin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Sabri Çelebi'nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane caddesi üzerinde gösteri yapan bir gruba elindeki "Zırh"ta bir edilen bıçakla saldıran Sabri Çelebi, kendisini durdurmaya çalışan bir emniyet müdürünü yaralamış, bir kadın da Sabri Çelebi'nin tekmesinden kurtulamamıştı. Olaydan kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alınan Sabri Çelebi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ancak Savcılığın serbest bırakmaya yaptığı itirazın ardından Sabri Çelebi, hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı. Polis Sabri Çelebi'yi yakalamak için tekrar harekete geçerken şüphelinin yakalama kararı çıkmadan bir gün önce Atatürk Havalimanı'ndan eşi ve çocuğuyla birlikte Fas'a gittiği belirlenmişti.