İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, yaklaşık bir ay önce Taksim’de düzenlen eylemler sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, göstericilere palayla saldıran Çelebi için "kasten yaramalaya teşebbüs" suçlamasıyla 27 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcının "pala da bir silahtır" diyerek zanlı için istenen ceza oranını artırdığı öğrenildi.

Taksim’de 6 Temmuz’da düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran ve bir kadının sırtına tekme atan Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlılar, savcılık sorgularının ardından "kasten yaralama" ve "kamu görevlisine mukavemet" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkeme de 4 şüphelinin serbest bırakılmasına karar vermişti.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, 9 Temmuz'da, Sabri Çelebi'nin serbest bırakılmasına itirazda bulunmuştu. Büyükkılıç, "suçunun vasıf ve maiyeti" ile "mevcut delil durumunu" itirazına gerekçe göstererek, palalının tutuklanmasını talep etmişti.

İtirazı karara bağlayan nöbetçi mahkeme, Sabri Çelebi'nin tutuklanması için hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

BİLETİNİ İPTAL ETTİRDİ, TÜRKİYE'YE DÖNMÜYOR

Yakalama kararı çıkmasından bir gün önce, 10 Temmuz'da Fas'a giden Sabri Çelebi, dönüş bileti olmasına rağmen Türkiye’ye dönmemişti.

Fas'a gittikten sonra hakkında “Türkiye’den kaçtı .Bir daha Türkiye’ye dönmeyecek” iddialarına avukatı aracılığı ile cevap veren Çelebi, Türkiye’ye döneceğini açıklamıştı. Sabri Çelebi, son olarak 13 Ağustos tarihine bilet aldı. Sabri Çelebi’nin Türkiye’ye dönmek için yaptırdığı tüm rezervasyonlarını iptal ettirdiği öğrenildi.