İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, Taksim’deki Gezi Parkı protestoları sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi hakkında hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

İddianamede, göstericilere palayla saldıran Çelebi için "kasten yaramalaya teşebbüs" suçlamasıyla 27 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcılık, Sabri Çelebi'nin elindeki palayı silah olarak saydı ve bu nedenle yaralama suçunun silahla yapıldığı gerekçesiyle istediği cezayı arttırmıştı.

İddianamede emniyet müdür yardımcısı Kayhan Ş. ile Seyfettin Efe ve Kaan Polat müşteki olarak yer aldı. Eylemcilere şüphelilerin sopa ve palalarla saldırdığı, olayı engellemeye çalışan polise direndikleri anlatıldı.

Şüphelilerin, eylemlere katılan müşteki Kaan Polat'a bıçakla saldırdıkları ve Polat'ın yaralandığı ifade edildi.

Şüpheli Sabri Çelebi'nin ifadesinde, olaylar nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını, iş yerine zarar vermelerini engellemek için korkutmak amacıyla eline palayı aldığını söylediği belirtildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Sabri Çelebi, henüz yakalanamadı. Çelebi'nin Fas'a gittiği belirtilmişti. (Ajanslar)