Ak Saray’da düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonuna katılan Eski müftü İhsan Özkes'in “Peygamber yaşasaydı saraya gelirdi” sözlerine bir tepki de ilahiyatçı İhsan Eliaçık’tan geldi.

Twitter hesabından İhsan Özkes'i eleştiren Eliaçık: 'Hz.Muhammed bugün yaşasa saraya girerdi' diyen İhsan Özkes haddini aşmakla kalmıyor, peyambere iftira atıyor,o dediği Muaviye ve Yezid'ti.

İşte İhsan Eliaçık'ın o tweeti: 



Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olduğu dönemde "İsrafı itibar yaptınız. Bugün Hazreti Muhammed yaşasa, o Saray'a girmez ya!" demesinin ardından, bağımsız milletvekili olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 30 Ağustos resepsiyonuna katılan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, kendisine yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "30 Ağustos Zafer Bayramında, bağımsız bir vekil olarak, 'başkomutan' sıfatındaki Cumhurbaşkanı davetine gittim, ne olmuş yani katıldıysam" yorumunda bulunmuştu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ak Saray’da verdiği 30 Ağustos resepsiyonuna katılan İhsan Özkes, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “30 Ağustos nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona katıldım diye bana hücum edenleri Allah ıslah eylesin” ifadelerini kullanmıştı. "Saray’da namaz kılmanın nasip olduğunu" da belirten Özkes, “Hz. Muhammed yaşıyor olsa saraya girer miydi? Bu akşam hissettim kesinlikle girerdi. Çünkü orada sünnetten emareler çok” demişti.