Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, eski Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’nun cenazesine katılmamasını eleştirmesine, ''Cenazeyi bile istismar ettiler'' şeklinde yanıt verdi.

“VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRDİK”

Belediye olarak defin işlemleri ile ilgili vazifelerini yerine getirdiklerini ifade eden Özhaseki, ''Kayseri'de bir cenaze varsa evine gider, aile yakınlarına başsağlığı dilersiniz. Ben zaten ilk gün, eşini, ailesini, çocuğunu aradım. Üzerimize düşen cenaze hizmetlerinin yapılmasıydı, defin işlemleriydi, bunların hepsi yerine getirildi. Akşam da evlerindeydim, yine başsağlığı dileyip taziyelerimizi ilettik'' diye konuştu.

“CENAZEYİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜLER”

CHP’nin bunu bir şova dönüştürdüğünü iddia eden Özhaseki, ''Bir cenazeye gelip işi şova dönüştürmek ne kadar ayıp. Cenazeye gelirsiniz, namazınızı kılarsınız, gidersiniz fakat Ticaret Odası'nın yetkisinde olan bayrağı bile Büyükşehir Belediyesi'ne mal edip, 'Büyükşehir Belediyesi'nin bayrağı niye eski?' diye bağırmaya başlıyorsanız, defalarca ısıtıp ısıtıp getirdiğiniz Kayseri'deki yolsuzluklar falan deyip bütün savcılıkların hakkımızda vermiş oldukları kararları, yüzlerine çarptıkları kararları bile görmemezlikten gelip, hala yalan söylemeye devam ederseniz, bunlara verilecek cevap yok. Bir cenazeyi bile siyasi istismar konusu yapan adamlara doğrusu cevap vermiyorum. O kadar çok ciddi işimiz var ki. Kayserililer inşallah bizden hep hayırlı haber alacak; bizi bu tür polemikler içerisinde, çirkef siyaset tarzının içerisinde, kötü işlerin içerisinde hiç göremeyecekler. O işlerin adamları ayrı. Onlar o işlerini yapsınlar'' ifadelerini kullandı.