Özgür Gündem gazetesinin 16 Ağustos 2016 tarihinde kapatılmasından saatler sonra polis baskınında yaşanan olaylara dair gözaltına alınan 22 gazeteci hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22 gazeteci hakkında, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “hakaret” iddiaları yer aldı.

İddianamede 3 Terörle Mücadele (TEM) polisi ise müşteki sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, gazete binasına baskın yapan polislerin beyanlarını dikkate alan savcı, “Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı görevlilere işyerinde arama yaptırmamak ve gazetenin sorumlu Yazı İşleri Müdürü ile Genel Yayın Yönetmeni'nin gözaltına alınmasını engellemek amaçlı mukavemet ettikleri, hakaret ve tehdit içerir sözler söyledikleri tüm evrak kapsamında anlaşılmıştır” dedi.

Savcılık iddianamede gazeteciler için “Savcılık ifadelerinde suçlamaları kabul etmediler” ifadesine yer verdi.

Hakkında iddianame hazırlanan gazetecilerin isimleri şu şekilde: Fırat Yeşilçınar, Doğan Güzel, Sinan Balık, Amine Demirkıran, Davut Uçar, Elif Aydoğmuş, Reyhan Hacıoğlu, Zeki Erden, Özgür Paksoy, Mesut Kaynar, Hüseyin Gündüz, Kemal Bozkurt, Burcu Özkaya, Sevdiye Ergürbüz, Günay Aksoy, Ersin Çaksu, Önder Elaldı, Ender Öndeş, Gülfem Karataş, Gökhan Çetin, Bayram Balcı ve Yılmaz Bozkurt.

İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.