Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından cesedinin yok edilmesi için katile yardım ettiği için tutuklanan Fatih Gökçe’nin, bu olaydan kısa bir süre önce kendisine ait sosyal medya hesaplarından kadın düşmanlığı içeren paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Cinayeti işleyen minibüs şoförü Suphi Altındöken’in arkadaşı olan Fatih Gökçe'nin, 21 Ocak günü Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, nefret söylemi içeren, kadına şiddeti ve tecavüzü normalleştiren bir gazete haberine fotomontaj yaparak kendini tecavüz zanlısının yerine koyduğu görülüyor.

Radikal'de yer alan habere göre, yüklediği fotoğrafta tecavüze uğramış genç bir kadının haberinin bulunduğu gazete kupürünü koyan Fatih Gökçe, bu olayın faili olan ve hapis cezası alan ve haberde adı “Kasımpaşalı Tekin” olarak geçen zanlının yerine de kendi fotoğrafını montajlamış.



İlgili haberin fotomontajsız hali ise şöyle:

KARISINA ŞİDDET UYGULAMIŞ

Suphi Altındöken ile birlikte olaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan babası Necmettin Altındöken’in de karısına uyguladığı şiddet nedeniyle eşinin evi terk ederek köyüne döndüğü bilgisine ulaşıldı.