Batman'da seyir halinde iken özel harekat timleri tarafından aracı durdurulan Müslüm Mustafaoğlu (33) adlı yurttaş, yol ortasında darp edildi.

Acetler Kavşağı'nda gerçekleşen olayda, 15'e yakın özel harekat timi tarafından hiçbir gerçekçe gösterilmeden dövülen Mustafaoğlu, kafasına silah dayandığını ve ölümle tehdit edildiğini belirtti.

DİHA'nın haberine göre uzun süre darbedildiğini dile getiren Mustafaoğlu, yaşananları şöyle aktardı: "Özel harekat timleri beni uzun süre darbettikten sonra kavşağın karşısında onları izleyen sivil polislere beni gözaltına almalarını söyledi. Sivil polisler ise onlara 'Biz gözaltına almıyoruz. Siz yaptınız yapacağınızı biz karışmıyoruz' dediler."

Bahçelievler Karakolu'na giderek özel harekat timlerinden şikayetçi olduğunu ifade eden Mustafaoğlu, karakolda da polislerin kendisine "Sen haklısın ama şikayetinden vazgeç. Polis ölümleri nedeniyle arkadaşlarımız gergin" dediklerini aktardı.

Şikâyetçi olmaktan vazgeçmeyen Mustafaoğlu, götürüldüğü Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde darp raporu alarak şikayetçi oldu. Sırtındaki polis botlarının izleri ve yüzümdeki şişkinliklerin rapora geçmediğini söyleyen Mustafaoğlu, vücudundaki şişkinliklerin geçmesi için doktorların iğne yaptığını söyledi. Maruz kaldığı saldırı ve karakolun tutumundan kaynaklı Mustafaoğlu, İHD Batman Şubesi'ne başvuruda bulundu.

İHD avukatlarıyla birlikte savcılığa giderek şikayetçi olan Mustafaoğlu, Batman Adliyesi'nde bulunan Adli Tıp Kurumu'ndan da ikinci darp raporu aldı. (DİHA)