Ankara, Çankaya Belediyesi’nde çalışan özel güvenlik işçileri bugün (7 Nisan) belediye binasını işgal etti. Çankaya Belediyesi’nde özel güvenlik personeli olarak çalışan işçilerin ihale süresi doldu. Yeni ihale süresi içerisinde ihale yenilenemeyince 5 Nisan’a kadar uzatma süresi verildi. 5 Nisan’da uzatma süresi de bittiğinde yeni ihale ancak gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesi’nin özel güvenlik personeli için açtığı ihaleyi bir önceki firma tekrardan aldı. Ancak şirketin ihalesi yenilense de işçilerin iş akitleri yenilenmeyerek sigorta çıkışları verildi.

sendika.orgİşçilere üniformasız gelip çalışmalarını teklif eden şirkete işçiler, güvenlik çalışanlarının yasasına da uygun olmayan bu çalışma biçimini redderek yanıt veri.

Bugün Güvenlik-Sen’İn çağrısıyla sendikada gerçekleştirilen toplantıda mücadele programını tartışan işçiler, Çankaya Belediyesi’ni talepleri gerçekleşene kadar işgal etme kararı aldı.

İşçilerin işgal eyleminin ardından toplantıda olan Belediye Başkanı gelerek işçilerin mağdur olmayacağına ve ihalenin onların lehine düzenleneceğine dair söz verdi. İşçiler Belediye Başkanı’nın söz vermesi üzerine eylemlerini sonlandırdı. Ancak işçilerden hala yarın sivil kıyafetlerle işbaşı yapmaları isteniyor.