Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, Sümer Tilmaç, bugün katıldığı bir düğünde fenalaşmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sedat Peker’in Esma Sultan Yalısı’ndaki düğününde kalp krizi geçiren Tilmaç, düğün salonunun arka kapısından hastaneye kaldırıldı.

66 yaşındaki Tilmaç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SÜMER TİLMAÇ KİMDİR?

15 Temmuz 1948’de Malatya’da doğan Sümer Tilmaç, 16 yaşında oyunculuğa başladı. 1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, 60’dan fazla oyununda , 100’den fazla da sinema filminde rol aldı.

1993 yılında Süper Baba dizisindeki ‘Nihat’ karakteriyle herkesin sevgisini kazanan Sümer Tilmaç, son olarak ‘Polis Akademisi: Alaturka’ filminde rol aldı. 2007 yılında 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç’tan tek celsede boşanan Sümer Tilmaç’ın ilk eşinden 2, ikinci eşinden de 2 çocuğu bulunuyor.

2002 yılındaki Son fili ile ‘En iyi yardımcı erkek oyuncu’ dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazanan Tilmaç’ın en bilinen filmleri ise şunlar: Kahpe Bizans, Hemşo, Meraklı Köfteci, Kanlı Nigar, Gırgıriye, Karaoğlan, Çakallarla Dans, Osmanlı Cumhuriyeti, Maskeli Beşler: İntikam Peşinde. 50. sanat yılını dolduran Sümer Tilmaç, kısa bir süre önce ‘Sümerce’ isimli gösterisiyle hayat hikayesini eğlenceli bir dille sanatseverlerle buluşmuştu.