Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu Küçük Çamlıca Saffet Çebi İlköğretim Okulu’nda 3308 nolu sandıkta kullandı. Erdoğan oyunu kullanacağı okulda FEMEN üyelerince protesto edildi. 

Başbakan Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde şu ana kadar edindiğim bilgiler, katılımın çok yüksek olacağı istikametinde.  Bugün milletin söylediği belirleyeci olacak. Bana göre millet ne derse odur. Bunun dışında konuşulanlar öyle veya böyle bu akşam sandıklardaki neticeler açıklandıktan sonra sadece tarihe kayıt olarak düşülecektir” dedi.

KILIÇDAROĞLU SIRAYA GİRDİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Arjantin İlkokulu'nda kurulan 4149 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullanmak için sıraya giren Kılıçdaroğlu, "Ben hep şu çağrıyı yaptım. Vicdanınıza danışın ve oyunuzu öyle kullanın diye. Umarım bu gerçekleşir. Ben halkıma güveniyorum. Onların irfanına güveniyorum. Umarım güzel bir sonuç ortaya çıkar" dedi.

BAHÇELİ: HAYIRLI OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara’nın Çankaya ilçesinde Anıttepe Orta Okulu’nda kullandı.

Devlet Bahçeli’nin oy kullanacağı okulun içinde sandıkların kurulduğu sınıflarda AFAD ekipleri tarafından kimyasal radyolojik-biyolojik kontrolü yapıldı. Bahçeli kısa açıklamasında, "bu seçim Türk Milletine hayırlı uğurlu olsun" demekle yetindi. 

DEMİRTAŞ DİYARBAKIR'DA 


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş ile gittiği Diyarbakır Kayapınar'daki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Seçim merkezinde1266 nolu sandıkta oy kullandıktan sonra açıklama yapan Demirtaş, sandıklar açılmaya başladıktan sonra halk iradesinin, siyasi partilere olan ilgisinin ortaya çıkacağını ve onun ardından değerlendirmede bulunacağını söyledi.