T24 yazarı Oya Baydar, Ayşe öğretmenin Beyaz Show’a bağlanmasının ardından oluşan tepkileri, Kanal D'nin ve Beyazıt Öztürk’ün tutumunu eleştirdi.

Baydar, Kanal D ve Beyaz’ın (hem de babasının polis olduğunu söyleyerek) özür dilemesini utanç verici olarak değerlendirdi.

Beyazıt Öztürk'ün olaydan sonra özür dilemesini korku ortamına bağlayan Baydar, “ Neyin özrü? İnsanlar ölmesin, analar ağlamasın, bölgede yaşananların farkında mısınız, diyen birinin programa bağlanmasının mı? Neyin özrü? Barış istenmesine birkaç dakika imkân tanınmasının mı? Yanlış anlamayın; utanç verici olan kanalın veya Beyaz’ın özrü değil, onları özür dilemeye iten korku, panik, tehdit atmosferiydi. Utanç verici olan bu atmosferi yaratan iktidarınızdı. Daha da acısı ve umut kırıcısı, savaş bitsin, insanlar ölmesin diyenlere, bölgede yaşananları tarafsızlıkla aktarmaya çalışanlara uygulanan linç kampanyaları karşısında sessiz, iktidarsız duruşunuzdu.

75 yaşındayım, bu ülkede çatışmaları, darbeleri, en sert siyasal çalkantıları, askerî diktatörlüğü, devlet şiddetini, zorbalığı, her çeşit özgürlük ihlalini yaşadım. İnsanlar ölmesin demenin, ülkenin bir bölgesinde yaşanan acılara dikkat çekmenin terör suçu sayıldığına ilk kez şahit oluyorum. Eğer bir iftihar vesilesi olacaksa, böyle bir ilke imza attığınız için övünebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.