Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nur Mahallesi'nde 14 Ocak'ta kurşunların hedefi olan ve yaralanan, hastaneye kaldırılması da 4 gün boyunca engellenen 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy'un otopsi raporu açıklandı. Rapora göre Paksoy’un ölüm nedeninin kan kaybı olduğu ortaya çıktı.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre; avukat Büşra Aksoy, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) yaşam ve sağlık hakkının ihlal edildiğini belirterek, hakkında tedbir kararı aldığı Paksoy'un Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsisinde Paksoy'un dosyasının AİHM'de olduğunu ifade ederek, otopsinin Minesota Protokolü'ne göre yapılmasını talep etti.

Minesota Protokolü'ne göre yapılan otopside ise Paksoy'un ölüm sebebinin "dış kanama" olduğu belirtildi.

Otopsi raporuna yansıyan doktor ve bilirkişi beyanında; Paksoy'un her iki bacağında 4 farklı yaralanma olduğu ve sol bacaktaki yaralanmanın "tek başına öldürücü olduğu" belirtildi.

Paksoy'un bedeninden "4 adet milimetrik ebatlarda ileri derece deforme metalik parça elde edildiği" ve parçaların niteliğinin belli olmadığı kaydedildi.

Yaralı halde 4 gün yerde kalan Paksoy'un otopsi raporunda ölüm sebebinin aşırı kan kaybı olduğu belirtilerek, "Kişinin ölümünün niteliği tespit edilemeyen ekstremite yaralanmasına bağlı tibia ve fibula parçalı kırıkları ile birlikte büyük damar yaralanmasından gelişen dış kanama sonucu meydana geldiği kanaatindeyim" ifadelerine yer verildi.