Polisin, Gaziosmanpaşa'da bugün sabaha karşı bir eve düzenlediği baskında öldürdüğü kadınların isimleri belli oldu. Polisin öldürdüğü kadınların, Şirin Öter ve Yeliz Erbay olduğu belirtildi. Öter ve Erbay yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

ÇATIŞMA İDDİASI

İstanbul Gaziosmanpaşa, Karadeniz Mahallesi’nde polisin bir eve düzenlediği operasyon sırasında çatışma çıktığı iddia edilmiş ve baskında 2 kadın öldürülürken 4 polis hafif yaralanmıştı.

Polisin öldürdüğü iki kadının 1 Aralık Salı günü Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili olduğu iddia edilmişti.

GİZLİLİK KARARI GETİRİLDİ

Evrensel'deki habere göre; Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Sezin Uçar, öldürülen kadınlara dair soruşturmaya Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "gizlilik" kararı getirildiğini paylaştı.

Uçar, "Bize henüz bir karar tebliğ edilmedi ancak sözlü olarak savcılık tarafından iletildi. Aslında bu durumda, yani ortada yazılı bir karar yokken, dosyayı görmemiz gerekiyordu. Ancak, 'Nasıl olsa gizlilik kararı alınacak' düşüncesiyle dosyaya dair bilgi verilmedi" dedi.

CENAZELER GAZİ MAHALLESİ'NE GÖTÜRÜLECEK

Öte yandan Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in otopsi işlemleri sona erdi.

Otopsinin ardından Erbay ve Öter'in kardeşleri, Adli Tıp Kurumu'na giderek teşhiste bulundu.

ATK'daki işlemler tamamlanmak üzere. Cenazeler ailelere teslim edilecek, ardından Gazi Mahallesi'ne götürülecek.

CENAZE TÖRENİ YARIN; ESP'DEN AÇIKLAMA

Yeliz Erbay ve Şirin Öter yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

ESP, tarafından yapılan açıklamada, iki kadının cenazelerinin yarın saat 13.00'de Gazi Cemevi'nden kaldırılacağı duyuruldu.

ESP açıklamasında, "Bugün Saray'ın faşist katliam timleri karşısında direnerek ölümsüzleşen kadın komünistler Yeliz Erbay ve Şirin Öter'i yarın sonsuzluğa uğurluyoruz. İki ölümsüz komünistin direnişi, bundan böyle, onur ve özgürlük mücadelemizin yolunu aydınlatılan bir meşaledir. Devrimci ve demokratik güçleri, emekçileri ve ezilenleri uğurlama töreninde buluşmaya, devrim şehitlerini sahiplenmeye ve faşist katliam düzeninden hesap sormaya çağırıyoruz," ifadelerine yer verildi.

SGDF'DEN ÇAĞRI

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), öldürülen Yeliz Erbay ve Şirin Öter ile ilgili açıklama yaptı.

"Saray, bizleri mücadele yolundan geri döndüremeyecek" denilen SGDF açıklamasında, iki kadının “ölümsüzleştiği” belirtilerek; Yeliz Erbay ve Şirin Öter'i sahiplenme ve cenaze törenine katılma çağrısı yapıldı.